Защо системата за затваряне на Либхер SoftSystem е толкова практична

Технологията за плавно затваряне SoftSystem осигурява тиха и удобна работа с вратата на хладилника или фризера Либхер. Освен това, тази система допринася за поддържането на високи нива на енергийна ефективност и сигурност за продуктите съхранявани в хладилника или фризера.

Вероятно, в кухнята често попадате на ситуации, в които  затваряте чекмеджето или вратата на хладилника с малко повече сила и резултатът след това не е особено приятен. След подобно силно удряне на вратата по невнимание, на всеки му се иска да разполага с възможност за по-мекото ѝ затваряне.

В Либхер добре разбираме негативите от подобна ситуация и затова нашите експерти разработиха специална система за плавно затваряне на вратата (SoftSystem), с която разполагат няколко наши модели от Premium класа. Благодарение на SoftSystem ще си гарантирате не само изключително тихото и нежно затваряне (дори и рафтовете на вратите да са напълно заредени), но и ще разполагате с автоматично затваряне при определен ъгъл на отваряне. Това значително ще допринесе за повишаването на енергийната ефективност.

Всички сме се застоявали пред отворения хладилник, размишлявайки какво да си вземем за хапване, след което се чудим как да затворим вратата, заради пълните ни с продукти ръце. При подобни ситуации след известно време често осъзнаваме, че не сме затворили вратата напълно и топъл въздух е навлязъл в системата. SoftSystem предотвратява това да се случи, тъй като при подобни обстоятелства, благодарение на тази система, вратата ще се затвори автоматично, предотвратявайки загубата на студ и енергия.

Ъгъл на автоматично затваряне при различните модели уреди

Уреди за вграждане: при уредите за вграждане Либхер фризерите и уредите за темпериране на вино (включително и подплотовите виноохладители), вратата се затваря автоматично при достигане на ъгъл на отваряне до около 30°.

Slider_SoftSystem_Wine_Liebherr

Свободностоящи уреди: при свободностоящите хладилници, фризери и виноохладители Либхер, оборудвани с тази технология, вратата се затваря автоматично при достигане на ъгъл на отваряне от 45°.

Фризерни ракли: при фризерните ракли Либхер в Premium класа, системата за плавно затваряне SoftSystem предотвратява внезапното хлопване. Тук капакът на фризера се затваря автоматично при достигане на ъгъл на отваряне от около 40°.

Slider_SoftSystem_Chest_Freezer_Liebherr

Допълнително предимство на този механизъм за меко отваряне и затваряне на е значителното намаляване на риска от нараняване на уреда в следствие от по-силното затваряне на вратата. А и представете си какво бихте изпитали ако засилите вратата по-силно, а пръстите ви все още са там…

UWT1682-20_TipOpen

Softsystem не е единствената ни система, която предлага конфортно и меко затваряне. TipOpen технологията на Либхер позволява вратата на виноохладителите оборудвани с нея, да се отвори автоматично до 7 см, което позволява удобното и захващане, за пълното ѝ отваряне. Ако вратата не се отвори напълно до 3 секунди, автоматичната система автоматично я затваря отново. Тази оптимизирана технология за затваряне, с която е оборудван уредът за темпериране на вино UWT 1682, също допринася и за по-високата му енергийна ефективност.

За повече информация относно системата за плавно затваряне SoftSystem, изгледайте това видео:

Ако намирате тази статия за полезна, може да се абонирате за нашия имейл бюлетин (линк) и да получавате още като нея.