Timpul trece! Dacă te înscrii în concursul nostru poți câștiga o combină extraordinară unicat!

 

[wysija_form id=”2″]

________________________________________________

proaspete fructe și legume

Când vine vorba de a alege cele mai proaspete fructe și legume e vorba doar de simțurile noastre – vedere, atingere, miros. Am vrea să punem și gustul, însă ar fi câțiva comercianți supărați și clienți impacientați dacă ar vedea că fiecare produs are câte o bucată mușcată. Desigur, strugurii ocazionali sunt testați prin gust, însă în rest sunt foarte puține și rare produse la care puteți opta pentru opțiunea „încearcă înainte să cumperi”.

 

Mai jos găsiți o listă cu 10 fructe și legume însoțite de sfaturi și trucuri pentru a le selecta pe cele mai proaspete dintre ele.

  1. Avocado

De regulă, veți găsi avocado în toate stagiile lor de maturitate. Așa că asigurați-vă întotdeauna că alegeți bazat pe momentul în care îi veți consuma. Dacă nu îi consumați în următoarele zile, alegeți unul care e încă tare și are coaja verde – astfel, pe când veți avea nevoie de ei, nu ar trebui să fie exagerat de copți cu pete maro în interior. Aveți nevoie de avocado pentru uz imediat? Atunci uitați-vă la cele care au coaja verde închis sau chiar maronie, iar la o apăsare ușoară vedeți că sunt moi. Dacă sunt exagerat de moi înseamnă că sunt prea copți sau le-a fost mult prea des testată tăria de alți clienți.

  1. Banane

Asemănător cu avocado, trebuie să cumpărați banane luând în considerare momentul în care le veți consuma. Dacă veți cumpăra banane cu coaja verzuie, șansele sunt mari să nu le serviți până fac coaja maro. Cel mai bine e să cumpărăm un amestesc, banane verzi și galbene, astfel încât cele verzi să aibă timp să se coacă în cursul săptămânii. Nu vă fie frică să alegeți și bananele cu pete maro – sunt de cele mai multe ori cele mai delicioase banane, încât au avut timp să își dezvolte gustul și savoarea. Dacă sunteți acasă și vă treziți că aveți câteva banane maronii, prea coapte, tăiați-le felii, puneți-le în punguțe și depozitați-le în congelator pentru când veți prepara smoothie.

  1. Morcovi

Asigurați-vă că morcovii pe care îi selectați au culoarea deschisă, sunt fermi și nu sunt flexibili, moi. Dacă morcovul se îndoaie la o ușoară presiune sau pare moale, sunt deja aproape de expirare și și-au pierdut vitaminele și mineralele valoroase.

  1. Fasole verde

Acestea sunt relativ ușor de ales. Dacă arată bine și sunt ușor de despicat la jumătate, sunt perfecte. Atât timp cât încep să se înmoaie și se îndoaie la presiune în loc să se rupă, sunt numai bune de evitat.

  1. Mango

Un alt fruct la care nasul este cel mai bun prieten, deoarece un mango bine copt emană o aromă dulce, deosebită și e ușor moale la atingere.

  1. Ceapă

Dacă o ceapă începe să aibă muguri, este de obicei la finele perioadei sale consumabile. Căutați ca ceapa să fie tare și să nu aibă un miros copleșitor. Desi ceapa are mirosul ei și mai ales când este curățată și tăiată vă face să lăcrimați – un miros extrem de puternic fără a fi tăiată denotă faptul că este prea coaptă.

  1. Ananas

Doar pentru că are o culoare strălucitoare și deschisă, nu înseamnă că are cel mai bun gust. Asigurați-vă că testați ananasul și cu simțul mirosului, iar dacă simțiți o aromă plăcută și dulce, înseamnă că e numai bun de luat acasă.

  1. Cartofi

Căutați cartofi tari, cu coaja subțire. Dacă au deja muguri crescuți, înseamnă că sunt pe cale să expire sau deja au expirat. Depozitați-i mereu neambalați, într-un loc uscat și întunecos.

  1. Zmeură și căpșuni

Cel mai bun sfat primit vreodată în ce privește zmeura și căpșunile este: „Cumpără-le cu nasul!”. Mirosiți zmeura și dacă are o aromă deosebită, înseamnă că au și un gust deosebit. De asemenea, am observat că și culoarea roșie, aprinsă, plăcută dezvăluie și gustul deosebit. Este cel mai bine să întoarceți recipientul cu susul în jur pentru a verifica dacă sunt alterate, sau ridicați-l pentru a vă uita la bază deoarece sunt foarte fragile.

  1. Roșii

Dacă o roșie are o culoare deschisă la culoare, are o textură netedă și e moale la atingere, nu e greșit să vă asumați că este coaptă și bună de consumat. Așa cum faceți cu fructele de pădure, este bine să vă uitați la conținutul din partea de jos a recipientului în care sunt depozitate, să vă asigurați că nu sunt lovite sau mucegăite.

Chiar și cu aceste sfaturi, dacă aveți nelămuriri sau suspiciuni, întrebați mereu vânzătorul sau angajații supermarketului. Cu siguranță vă vor informa în materie de prospețime sau dată de expirare a produselor.